zaterdag 8 december 2007

Hijiki-ni



Hijiki 40g
Abura-age (gefrituurde tofu)
2
winterpeen 1/2
saladeolie 2 eetlepel (30 ml)
dashi-jiru 1/2 - 3/4 cup
shoyu (soya souse) 4 eetlepel (60 ml)
mirin 4 eetlepel (60 ml)


1. Week hijiki in water, maak die schoon en laat het afvoeren. Winterpeen heel dun snijden (niet in lengte) en dan weer dun snijden.
2. Kokend water overheen gefrituurde tofu (om bovenmatige olieweg te halen) en het in half in de lengte dan in dunne stroken snijden.
3. Verwarm de pan, doe saladeolie in de pan, braadt hijiki paar minuten met winterpeen, doe abura-age (gefrituurde tofu) in de pan en dan kook met dashi.
4. Voeg suiker en sojasaus toe aan 3, doe een daling-deksel (of gewoon deksel), kook zacht tot de dashi (sap) verdwent. Allerlaatst doe mirin in de pan.


=====

als je hijiki weekt, wordt het water bruin. geen zorg !

je kunt ook japanse paddestoelen zoals "shiitake" of "shimeji" meekoken.


Geen opmerkingen: